Tagi

, , , , , , , , , ,


jajecznica z pomidorem i rukolą

Doskonała do obiadu, na śniadanie, drugie śniadanie czy kolację. Dzięki intensywnemu aromatowi rukoli, jajecznica nabiera zupełnie nowego, niepowtarzalnego smaku, trochę włoskiego 😉

Składniki:

  • 3 jajka
  • 1 pomidor
  • 1 mała cebula lub pół średniej wielkości cebuli
  • garść liści rukoli
  • sól, pieprz i zioła – tymianek, rozmaryn, bazylia, oregano
  • olej do smażenia

Przygotowanie:

Posiekaną cebulę wrzucić na rozgrzany tłuszcz i lekko podsmażyć. Pokrojone w kostkę pomidory dorzucić do cebuli. Rukolę posiekać. Jajka roztrzepać i przyprawić rukolą, solą, pieprzem i ziołami i wylać na patelnię. Smażyć co jakiś czas mieszając. Smacznego!

Reklamy